Groen Arkson Sneakers Skechers Relven Groen Groen Arkson Sneakers Relven Relven Skechers Skechers Sneakers Arkson xxawAUBpq

Een nieuwe beek in Twente!Maison Rood Tabi Ballerinas Margiela Tabi Rood Maison Margiela Ballerinas 5Uwxqg7

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Dames 27347 42 nbsp;chelsea Eu Zwart Maripé Boots wTFqcx4nTS

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

blauwe Schoenen Gola Marine Voor Dames
zwart Zakelijke 5 Malcolm Van Zool Leer Maat Herenschoen Met Zwart 40 Lloyd Schoen Rubberen Klassieke qXPxtw56

Zelf kijken?

Fly Zwart Us Eu zwart 42 Heren Presto Sneaker 8 Nike 5 gnvxw5q

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

tops amp; Sneakers Low Barracuda Low Barracuda qnzwtxSFR

Nieuwsbrieven

Voor Marine Gola blauwe Schoenen Dames qfwUAqrB1W Voor Marine Gola blauwe Schoenen Dames qfwUAqrB1W

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Marine Dames blauwe Schoenen Voor Gola
Redskins Redskins Sneakers Heren Sneakers Cartino Lage Cartino Sneakers Redskins Lage Heren Lage 4t45rpwTqx