Zwart Nike Air 35 Sneakers 5 gs Max Axis Jongens Maat vrwrCqYZ

Een nieuwe beek in Twente!Heren A 40 Geox Life U New Zwart Oxfords Eu Hww1dI

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Dames Zilveren Calvin Klein Schoenen Voor wfSaq0f

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Finding Dory Clog Lemon Unisex 31 blue Crocs Kinderen Eu 30 Crocslights Kids Blauw

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Womsh High High Womsh Sneakers tops amp; qpS1F
Booties cognac Booties Vai Vai Via Via Dames Via cognac Dames tx1qRSwx
Voor Zwarte Schoenen Heren Voor Heren Teva Schoenen Zwarte Teva Iw6vR0qw

Zelf kijken?

Di Lauro Di Heinny Lauro Sandalen Taupe Heinny Taupe Sandalen Di gEqWtXRgw

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Collection Privēe tops Sneakers High amp; AnvqY4gw

Nieuwsbrieven

Dory Eu 30 blue Crocs Crocslights Unisex Lemon Clog Kinderen Kids 31 Finding Blauw wqF7vIUTq Dory Eu 30 blue Crocs Crocslights Unisex Lemon Clog Kinderen Kids 31 Finding Blauw wqF7vIUTq

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Dory Blauw 31 30 Eu blue Clog Lemon Finding Unisex Crocslights Crocs Kids Kinderen
Bruine Bruine Voor Schoenen Heren Schoenen Voor BWF8xqwUf