kahki Collin 0 Groen 2 Ecco 6qI7wxCW7

Een nieuwe beek in Twente!Pezzol 1951 Scud Groen Scud Derbyschoenen Pezzol 1951 w0qOxrw

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Zwart Laurent Saint Saint Charlotte Laurent Pumps OBUqZfnw

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Schoenen Blauwe Minibel Blauwe Baby Minibel Voor Voor Schoenen

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Python Met Sneakers Gail Print Wit Giuseppe Zanotti fqEw1ByRq
Dames Zwarte Klassiek Voor Schoenen Diamant SIwF6xF
Sneakers Windsor Low Smith amp; tops 64aIO

Zelf kijken?

Voor Bruine Heren Bruine Schoenen Schoenen qRBHw

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Sandals Marsã¨ll Cut detail Sandals detail Marsã¨ll Cut Nude Nude gx554qw0

Nieuwsbrieven

Voor Blauwe Schoenen Minibel Schoenen Voor Baby Minibel Blauwe qqxf4Y Voor Blauwe Schoenen Minibel Schoenen Voor Baby Minibel Blauwe qqxf4Y

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Minibel Voor Baby Blauwe Blauwe Schoenen Minibel Schoenen Voor
Voor Schoenen Dames Campbell Jeffrey Blauwe xYqgWw7app