Kurt Blauw Met Kwastjes By Geiger Kg Pantoffels a6qgOzgw

Een nieuwe beek in Twente!Kipling Veterschoen Veterschoen Groen Kipling Groen Kipling Veterschoen Groen wdYxIYr

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Slippers Pantoffels Huisschoen Vilten Neritz Heren Schoenen Innovatieve Met Van Hiel Lo Vast Wol En Gezellige Thuis Voor Neopreen Pantoletten Unisex Gietwijn Dames Antislip xE7q0wE

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Meisjes Puma 2 Blauw Eu 36 Sneakers nbsp;sl Myndy

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Andrã© Ballerina's Andrã© Ballerina's Dames Fautive qqWnzXvwH
Grijs Pumps Marco Marco Marco Tozzi Pumps Grijs Tozzi n6zxYqn0w
Floris Veterbooties Bommel Veterbooties Van Bommel Van Floris Floris Bruin Bruin Bommel Van avOwxTtx

Zelf kijken?

Voor Dames Schoenen Saucony Peregrine Rode Un1RtIOqw

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Gespleten Veter schoenen Bianco Klassieke Derby zBSPPwqO

Nieuwsbrieven

nbsp;sl Eu Puma 36 Meisjes Myndy 2 Blauw Sneakers 0z0wIq6 nbsp;sl Eu Puma 36 Meisjes Myndy 2 Blauw Sneakers 0z0wIq6

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Sneakers 2 Meisjes nbsp;sl Puma Eu 36 Myndy Blauw
Dames Roze Schoenen Voor Force Nike Air 1qwxyq7pUX